Sastanku je prisustvovala glavna tajnica Komore Jasminka Polić, predsjednica strukovnog razreda Vesna Krizmanić, odvjetnik Darko Samardžija i predstavnici izabrani od kolega: Dalibor Prgomet, Nada Brzaj-Gelemanović, Nedjeljka Klasnetić, Sonja Krnjajić i Živana Radić.

Kako je situacija u struci svakim danom sve teža, svaki susret vezan za rješavanje problematike se pretvori na ukazivanje nepravdi i ogorčenje na postojeće stanje. Sastanak je trajao nepuna tri sata. Odvjetnik Darko Samardžija (odvjetnik kolegice Nade Brzaj- Gelemanović iz Nove Gradiške) je savršeno upoznat sa našom situacijom i opunomoćen je od još nekolicine naših kolega koji su pokrenuli sudski postupak za povratak u DZ-a.Objasnio je kakav bi bio pravni put za povratak u sustav i kako bi rok do kraja godine bio prekratak i neizvjesan, za takvo rješavanje problema.

Naznačeno je da bi ovu situaciju trebala riješiti Komora, Skoro svi prisutni članovi su izrazili povjerenje u takvo rješavanje problema. Danom 31.prosinca 2014.g. ističe zakon o mogućnosti povratka u DZ-a, i zakon o zakupu, a sudbina dentalnih tehničara nije ni približno riješena. Kako je mnogo problema, tako je još više nepoznanica oko uređenja struke nakon tog datuma.

Nadamo se da će ovaj put rješavanja samo malog dijela problema struke i djelatnika, biti putokaz i smjer kojim bi Komora trebala dokazati da je voljna zastupati dentalne tehničare pred tijelima vlasti i štititi njihove interese, kao punopravne članove.