Mnogi koji jesu ili će podnijeti tužbe, a zbog sporosti pravosuđa, još uvijek nisu dospjeli na prvo ročište, bit će obuhvaćeni presudom kolegice Nade Brzaj iz Nove Gradiške. Njena tužba je u postupku na Vrhovnom sudu i pozitivno rješenje bio bi PRESEDAN, što znači da sve kolege koje su pravodobno ponijeli zahtjev za povratak u DZ-a, i putem odvjetnika podnijeli zahtjev za zaštitu prava, bi njenom presudom bili vraćeni u DZ-a i ostvarili kao i ona sva ostala prava koja proizlaze takvom presudom.
Ukoliko presuda bude negativna, kolegica Nada Brzaj neće odustati od borbe za svoja prava zagarantirana Zakonom i ona će svoju borbu voditi do kraja. To znači da će ona voditi vašu bitku i njeno rješenje će biti i vaše.

Ukoliko ostvarujete uvjete, zahtjeve možete podnijeti pojedinačno ili više kolega u istom laboratoriju do kraja siječnja 2015.g. Morate paziti da se odvjetniku javite što prije a ne čekati zadnje dane, jer se trebaju do tog datuma odraditi i neke odvjetničke predradnje. Povjerenstvo za dentalne tehničare u zakupu osnovano pri HKDM, osim prvog sastanka održanog 19.rujna 2014.g. više se nije sastalo. Predstavnicima izabranim od kolega tehničara više nije doznačena bilo kakva obavijest o bilo kakvim radnjama koje su se mogle ili trebale poduzeti u zakonskim mogućnostima za rješavanje ovog problema.

Kolege, koji imate uvjete slijedite put kolegice Nade Brzaj, jer će njeno rješenje biti rješenje za sve koji su odredili da se bar pokrenu u borbi za svoja prava. Kolege, ukoliko ne znate kome bi se obratili i odakle bi počeli. nazovite nas na ove brojeve, da vam damo točnije informacije.

Nada Brzaj– 098 986 1641 i
Živana Radić – 092 302 4348 ili 098 965 7761