Apel Udruge predsjednici Strukovnog razreda

Objavljeno: 15. prosinca 2016.

PREDMET: Zamolba za suradnju

Poštovana kolegice Krizmanić

U iščekivanju najavljenog razgovora pri Saborskom odboru za zdravstvo i zahtjevu HKDM da nas Vi predstavljate kao predsjednica Strukovnog razreda, pretpostavljamo da imate materijale kojima bi dokazali opravdanost vašeg djelovanja u cilju rješavanja problematike dentalnih tehničara. Ako takve materijale ili dokaze posjedujete, molimo Vas da nam  ih što hitnije dostavite, a ako ne, tada nam nije jasna uloga Strukovnog razreda pri Komori.  Udruga  smatra HKDM krivcem za izbacivanje tehničara iz zdravstvenog sustava i za robovski položaj u tom istom sustavu.

Smatramo da se nije smjelo dozvoliti da stomatolozi diktiraju i raspravljaju o našem položaju u zdravstvu i da su nas filtrirali u Komoru samo da bi nas dodatno  držali u pokornosti zakonskim okvirom licenci. Naš položaj se ulaskom u Komoru samo dodatno pogoršao.  Smatramo Strukovni razred paravanom kojim se služi Komora da bi imala pokriće za svu dosadašnju rabotu prema dentalnim tehničarima. Neshvatljivo je kako u ovih  6 godina članstva u Komori niste izborili nikakav status naše struke u zdravstvu. Da li je to nesposobnost ili nemoć?  Morate se izjasniti i odrediti. Ako stalno idete puževim korakom i ne možete ništa napraviti, zašto to javno ne obznanite i prekinete tu farsu.? Smatram da je došlo vrijeme otvorenih karata i da je naš daljnji ostanak u Komori nemoguć. Smatramo da je ova mogućnost razgovora u Saboru prevažna  i da bi trebali imati iste ciljeve  da ostvarimo ono što je najbolje za struku.  Nudimo suradnju u momentu zajedničkog istupanja koji bi mogao odlučivati o našoj sudbini. Ukoliko ne podržavate Udrugu, molimo vas da navedete razloge zbog čega i s čim se ne slažete. Samo povratom  u   sustav kao timskih  zdravstvenih suradnika , možemo vratiti naša uništena radna, ljudska i moralna prava.

Molim Vas da zajedničkim stavom i snagom istupimo za dobrobit naše struke, svih naših kolega i da iskoristimo ovu priliku koja nam se pružila. Trebamo prekinuti robovski status dentalnih tehničara u zdravstvenom sustavu i zaštititi  generacije  djece koja dolaze iza nas.

Molim Vas odgovoru kroz ovaj tjedan.

S poštovanjem!

Predsjednica UDT RH
Živana Radić

Privici

Informacije

Udruga dentalnih tehničara RH
Kralja Zvonimira 18
22320 Drniš
Mob:092/3024-348
Email:info@udt.hr
Matični broj: 4221672
OIB: 02154369392
Žiro račun OTP banka: HR8824070001100509447